Min blogliste

mandag den 18. oktober 2010

Skrivekursuspoetikker

TILLYKKE, og ikke mindst TAK til Rikke Lind fra Syddansk Universitet for et grundigt og velskrevet speciale om skrivekursuspoetikker.

Rikke Lind har med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan lærer man at skrive? foretaget en udfoldelse af nogle af de mest anvendte poetikker, der bruges rundt omkring i skriveundervisningslitteraturen i Danmark og i udlandet.

I sit forord peger Rikke Lind på, at der findes et utal af skrivebøger på markedet, men at et fåtal virkelig udfolder poetikkerne. Mange af bøgerne er baseret på forfatterens personlige skriveerfaringer og litteratursmag, en styrke, mener Rikke Lind, hvis bogen læses som et eksempel på en mulig skrivepraksis. Men en ulempe, hvis bogen ses som en central kilde til, hvordan man skriver god litteratur. Rikke Linds nøgterne kritik, og vurdering af de poetikker hun gennemgår giver et godt og relevant overblik over emnet.

Specialet om skrivekursuspoetikkerne kan hjemlånes på biblioteket ved Syddansk Universitet i Kolding, og er registeret som følgende;


Indsæt under omrøring ordene ét ad gangen*
Author: Lind, Rikke
Opgavehylden: Dansk
Publishing Date: 2010
Holdings
1 eks. tilgængeligt i SDUB - Kolding i Kolding. Hovedopgaver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar