Min blogliste

torsdag den 24. september 2015

Opsamlingsnote

Uge 38

cyf.dk - her - "Elsker, elsker ikke" af Christian Yde Frostholm
Information - her -  "Brev til en ung forfatter" af Suzanne Brøgger
Kornkammer - her -  "Walk" by Cole Swensen. Chapbog. Lyriske sekvenser af Georg Sand, Wirginia Woolf og Lisa Robertson.
Louisiana - her -
22.09.15 Lousiana |Johanne, Anne, Sara og Mikkel, unge forfattere fra FGK, Esbjerg.
Citat Yayoi Kusama, 1965: "Jeg har det, som kørte jeg på motorvejen eller på et endeløst samlebånd mod min død. Det er som at blive ved at drikke tusinder kopper kaffe eller at spise tusind fod makaroni ... Jeg er rædselsslagen for de besættelser, som kryber hen over min krop, hvad enten de kommer indefra eller udefra."  
22.09.15  Mikroskriveworkshop | "Skrivning for begyndere" af Pablo Llambias
www.vellitt.dk - her -
23.09.2015 VELLITT: på Huset, Esbjerg med Stine Pilgaard & Daniel Dalgaard 
Oplæsninger og samtale om digtsamlingen "Spejlkamel" af Daniel Dalgaard og romanen "Lejlighedssange" af Stine Pilgaard. Fin og intim stemning mellem to som tydeligvis inspirerer hinanden. "Spejlkamel" og "Lejlighedssange" er skrevet samtidigt og i den samme lejlighed; en interessant samtale omkring hvordan inventar og tid og sted skriver sig ind i værkerne under skrivningen. Daniel og Stine foretog en grundig og interesseret læsning af hinandens værker. - Betyder det f.eks. noget, at der står "Stine" i samlingen, spurgte Stine, og er det vigtigt? Stor tak til Martin Lau og Rasmus Lind fra Musikkonservatoriet for musik - og til Sara Gryesten og Johanne Kirstine Fall fra FGK for fine oplæsninger.
Århus Stiftstidende - her - Forsker i kreativitet, Lene Tanggaard modtager Gyldendals Formidlingspris. Tidligere interviews - her- og - her -   Bogen "Lær!" udkommer den 4. november 2015.

mandag den 14. september 2015

Opsamlingsnote

Uge 37

Prmndn - her - "JA TAK til bøger med undulatkvalitet"
Peculiar - her -   Debatinlæg "Politik hinsides velkomst" om strukturelle forandringer af Lene Myong, Michael Nebeling Petersen, Mathias Danbolt og Mons Bissenbakker. 
Skrivningforbegyndere - her - "Der findes ingen fejl" Llambías poster fra "Skrivning for begyndere." Udkommer ultimo sept.
Libricseculum - her - "Ming" Mille Høegh fra FGK Esbjerg om "Ming" og masterclass med Bjørn Rasmussen i efteråret 2014.
Txt - her - "Ekkodigte" af Susanne Christensen om Pedri Carmona-Alvarezs digtsamling "Samtaler med onkel Nica og tante Viola."
Bukdahl - her - "Hvad er fornødent for at være/blive kritiker?"
Nilfisksyndrom - her -  "Et (nyt) læsested" af Martin Glaz Serup
Og i den forbindelse "Via" af Caroline Bergvall - Og om at læse Bergvall - Lydfil: Bergvall "Via"
Kornkammer - her - Nyeste litteratur - vendinger mod verden. Seneste nummer af Dansk Noter 3/2015










torsdag den 10. september 2015

VELLITT: Masterclass tilmelding

VELLITT: inviterer i samarbejde med ForfatterGrundKursus (FGK) ved Esbjerg Kulturskole til masterclass med Stine Pilgaard, Lars Bukdahl og Peder Frederik Jensen. 

Arrangementerne sker den 23.09, d. 21.10 og d.18.11 - og afvikles på Huset, Finsensgade 1 i Esbjerg. Masterclassene henvender sig til nuværende og tidligere FGK-elever ved Kulturskolen - og som noget nyt; til et begrænset antal deltagere med interesse i litterær skrivning. 

Fokus er på tilblivelsen af litteratur og forfatternes skriveproces. Der vil i forløbet kunne indgå tekstlæsning af tekster fra FGK-eleverne. Deltagerne forventes at deltage aktivt i masterclassen.


Masterclass tilmelding - her -

Link til "Litteraturens åsteder"

    - - her -  
I samarbejde med dk4 formidler Anne-Marie Mai litteraturhistorien i programserien ”Litteraturens åsteder”.  Se under "Programserier for download af hele serien. www.dk4.dk