Min blogliste

mandag den 10. maj 2010

Pippi Langstrømpe er queer | information.dk

Pippi Langstrømpe er queer information.dk
Pippi rammer noget universelt i os ved hele tiden at turde skille sig udfra mængden og være ligeglad. Med strittende fletninger, synlig hofteholder og en drengs frimodige opførsel er hun et sært kønsmiks, der sætter spørgsmålstegn ved vores normer, pænhed og konsensus-søgende måde at være på. Tine Bruun, Cand.Mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling, har valgt at bruge hende i sit speciale, Pippi - en queer snegl, til at udvide den såkaldte "queerteori".

"Pippi - en queer snegl", er udkommet som bog.

mandag den 3. maj 2010

Når billeder siger mere end ord



Illustrationen af en manden på gaden, med kaffekoppen og skiltet "Keep your coins, I want change" er et af Banksy's værker. Mange kender sikkert navnet "Banksy", som er en engelsk pseudo-anonym graffiti-kunster, hvis identitet indtil videre skulle være ukendt for de fleste. Til gengæld er det nemt, at få adgang til billederne af graffiti kunsten her på nettet. Blandt andet på Banksy's hjemmeside, under både "Outdoor" og "Inddoor." http://www.banksy.co.uk/.


Googler man på "Banksy", vælter der frem med nyheder, artikler og ikke mindst billeder af værkerne, ligesom der på nettet her er diskussioner om, hvorvidt værdien af kunsten er størst på betonmurerne, hvor de er skabt, eller hvad der sker med kunsten når den tages inden døre og gøres stueren? Konteksten hvori værkerne er skabt forekommer mig mest autentisk, men budskaberne taler vel stadig tydeligt, selv om man f.eks. ser dem her på nettet, eller sågar på bymuseet i Bristol.

Banksy spøger på Sundance: http://nyhederne.tv2.dk/article/28037492/ Banksy filmnews med trailer: http://www.banksyfilm.com/